21 maja 2019
Patrząc, jak ładnie rozwija się nasza inicjatywa - Rada Młodzieżowych Jeżyków - jak jednoczy szkoły jeżyckie pod wspólnymi hasłami, postanowiliśmy i my włączyć się w akcję ogólnopolskich Narad o Edukacji.
19 października 2017
   Kolejna odsłona projektu humanistyczny oparty o lektury baśni słowiańskich współfinansowany przez Miasto Poznań i Marszałka Województwa Wielkopolskiego. # Konkurs Pięknego Czytania   # BaśnioBranie      # FarBoBajanie     # O Brzeginii Skarb    #
24 sierpnia 2017
                   Targi i Jarmarki średniowieczne Z reguły nasza Fundacja jest proszona o to, by umożliwić występ muzyczny zespołu muzyki słowiańskiej Koło Jana. Ale często też o to, by poprowadzić warsztaty czy
02 grudnia 2016
Projekt skierowany po raz trzeci do młodych ludzi- uczniów szkół Poznania i Wielkopolski. Ale co roku jego odbiorcami są nie tylko uczniowie - także inne grupy społeczne. Projektowi przyświeca jeden

Popularne artykuły

Mieszko, Mieszko - tu powstała Polska

19 października 2015

Projekt interdyscyplinarny skierowany do uczniów jednej ze szkół podstawowych w Poznaniu.

Efektem finalnym był "Średniowieczny Targ Obfitości". każda z sal lekcyjnych zamieniła się w różne pracownie - Alchemika, Kaligrafii, Musicorium, Gymnozjum i inne - w każdej z sal młodzież wykonywała zadania (ach, ten taniec średniowieczny!) zbierając pieczątki (które przedstawiały awers i rewers mieszkowskiej monety).

Zabawy było co niemiara!

Projekt zrealizowany siłami finansowymi Fundacji