Bądźmy w kontakcie

Najpierw o nazwie: AITWAR.

Aitwar to znamionowany jako słowiański (my w to wierzymy) pochodzący jednak z terenów Litwy opiekuńczy smok - przypominał  sporego węża ze skrzydłami z głową ptaka. Jeśli gospodarze byli dla niego dobrzy, Aitwar opiekował się ich domostwem i znosił im podarki - a to worek ziemniaków, a to pieniądze czy złoto. Gdy jednak nie zaznał ze strony gospodarzy szacunku, zabierał im wszystko, co mieli. Gdy leciał, na niebie ukazywały się błyszczące skry. Do dziś na Litwie, gdy zobaczy się błyskawicę, trzeba powiedzieć:" O, Aitwar przyleciał". I to daje szczęście.

Fundacja Lokalnego Wsparcia Kultury AITWAR

Teraz o nas.: Fundacja

Wystartowaliśmy 1 sierpnia 2013 roku. Od tego czasu wspieramy obszary kultury i edukacji w Poznaniu, Wielkopolsce i Polsce.           Tworzyliśmy ją początkowo we troje, z każdym  działaniem, inicjatywą poszerzając krąg współpracowników i przyjaciół.

Dziś tworzymy naszą Fundację rodzinnie z mnóstwem doborowych wolontariuszy i współpracowników wokół.

Zajmujemy się nie wiem co pisać mam wsystko gdzieś źle isię czuję O!